ARAMINTA

img      

©?

virallinen nimi: Araminta rekisterinumero: VH20-00-0000
sukupuoli: tamma painotus: esteratsastus
rotu: trakehner koulutus: helppo A, 120cm
syntymäaika: 21.01.2015, 5-v kasvattaja: Elbenstall, Pillnitz, Saksa
säkäkorkeus, väri: 169cm, tummanrautias omistaja: VRL-11725
Myyjä: Dierk Mayer Kotitalli: Larssonin talli

Araminta on varsin ystävällinen tapaus ja sen ilmekin kertoo lempeästä luonteesta. Sen kanssa hoitotoimenpiteet sujuvat vaivatta ja sitä on helppo käsitellä maastakäsin. Tamma vaikuttaakin monen silmään pieneltä sen siron rakenteen vuoksi, vaikka korkeutta siltä löytyy kuitenkin liki 170cm. Liian helpoksi hevosta ei pidä sen takia ajatella, sillä pieneen pakettiin on laitettu paljon ruutia ja pippuria. Tamma ei esimerkiksi tule toimeen monenkaan hevosen kanssa ja kisoissa sen häntää koristaa aina punainen nauha. Joidenkin kanssa se voi pärjätä, mutta yleensä sen naamaa koristaa vain kiukkuinen irvistys hevosten tullessa liian läheltä prinsessaa.

Herkkäsieluinen pikkutamma on ratsastettavana kokeneelle todella kiva menopeli, vaikka siitä huomaa nuoruuden kokemattomuuden. Se on todella energinen, mutta silti hyvin herkkä ratsastaa. Se kaipaa vahvaa jalkaa, mutta silti varovaista otetta, jotta sen tulisuus ei tule liikaa esille. Arempaa ratsastajaa se veisi varmasti 100 – 0, koska se protestoi helposti liian kovia apuja. Liikkeet sillä on todella mukavat ja pehmeät istua, sillä sillä on yllättävän iso askel. Araminta hyppää myös todella kivasti, vaikka sillä onkin Hanni Koistisen mukaan vikkelänketterä hyppy.

Menneisyys

Myyjän kertomus

Araminta on palannut sinne missä se syntyikin: alkuperäiseen kotimaahansa Saksaan. Välissä se ehti olla vuoden, vähän toista Suomessa, ja se oli Rasmuksen työnantajalla myynnissä. Hanni Koistinen sopi tammasta kaupat, jotka kuitenkin purkautuivat koeajan puitteissa. Araminta ei ole ihan jokaiselle sopiva hevonen, sillä sillä on herkkyyttä ja luonnetta, jota ei kotitarjokkaassa sitten kuitenkaan katsottu hyvällä. Pikkutamma palasi Hannin pihaan, ja mietteliäänä Hanni soitti Rasmus Alsilalle ja pyysi palvelusta. Araminta matkasi kuljetusfirman trokaamana Riesenbeckiin ratsastettavaksi ja myytäväksi. Jospa Keski-Euroopan markkinoilta löytyisi herkkäsieluiselle hevoselle ymmärtävä omistaja - ja olisipa ulkomaille karanneesta ratsuttaja-Rasmuksestakin taas jotakin hyötyä Hannille. Loppujen lopuksi Araminta jäi Dierkin talliin, vaikka suomalaisnuoret jo palasivat kesän päätyttyä takaisin kotikulmilleen, ja hevosta on sittemmin koulutettu määrätietoisesti eteenpäin.

Hanni Koistinen kertoo hevosesta: Tämä on miellyttävä hevonen! Aika rohkea nuori, mutta riittävän nöyrä tajutakseen, että aina ei voi paahtaa täyttä vauhtia. Araminta on kevyin avuin ratsastettava hevonen, ja se käpertyy helposti kuolaimen alle ja on vielä vähäsen sellainen nuoruudenvaappuja, mutta aivan takuulla tästä saa asiallisen kilpapelin tai laadukkaan harrasteratsun. Vähän epäilen, että tässä on kuitenkin hitusen turhan paljon verta, menoa ja meininkiä aranpuoleisille ratsastajille. Aramintalla on kohtalaisen mukavat liikkeet ja jotenkin sellainen vikkelänketterä hyppy. Isähän sillä on kovasta hyppysuvusta, niin että eikö tämän nyt voisi saada nostettua kansallisiin huippukinkereihin - hmm, ehkä. En lupaile kyllä, mutta kokeillahan aina kannattaa.

Hevosen nurja puoli on sen äkäisyys joitakin lajitovereita kohtaan. Kyllä vain! Aramintan ystävällinen ilme kääntyy heti kiukkuirvistykseksi, jos liian läheltä kulkee hevonen, jota se ei voi sietää silmissään. Se ei lämpene hevoskavereille kovin äkkiä, mutta se ollaan meillä saatu viihtymään rauhallisen ruunan seurassa tarhaillessa. Siihen se kiintyi jotenkin ihan välittömästi. Kai tämä on vähän sellainen joko-tai-hevonen. Ihmisiin se suhtautuu valoisan uteliaasti.

Suku

i. Zaffre van May ii. Van Kristo iii. -
iie. -
ie. Zamaylinga iei. -
iee. -
e. Ailsa ei. Figur eii. -
eie. -
ee. Artemesia eei. -
eee. -

Sukuselvitys tähän

Jälkeläiset

o. Hevosen nimi (s. 00.00.0000) - e. Hevosen nimi Omistaja VRL-00000
o. Hevosen nimi (s. 00.00.0000) - e. Hevosen nimi Omistaja VRL-00000
o. Hevosen nimi (s. 00.00.0000) - e. Hevosen nimi Omistaja VRL-00000
o. Hevosen nimi (s. 00.00.0000) - e. Hevosen nimi Omistaja VRL-00000

Astutusinfo

Araminta ei ota vastaan astutuspyyntöjä.

Kilpailukalenteri

img

ERJ-estekilpailut

sijoitukset

VILLIT-estekilpailut

26.01.2020 - Kilpailukeskus Provando - 120cm - 2/12

ulkoasu © Cery 2016
Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim-game horse

My Site